mert ugrani jó!

Tandemugrás menete

Amikor már repülsz szabadon!

Tandemugrás címszavakban

  • ugrás előtt kb. 30 perces elméleti és gyakorlati felkészítésen veszel részt

  • a 4000 méteres magasság eléréséhez 12-15 percig tart a repülés

  • kiugrás a tandempilótával összecsatolva az ugrási magasságból

  • 45-50 másodperces mesés zuhanással érheted el az elképesztő 180-220 km/h-s maximális sebességet

  • ernyőnyitás 1500 méteren, melyet 5-6 perces ereszkedési fázis követ.

Ha egy kis időt szánsz rá, itt megtudhatod részletesen, mi az ugrás menete, avagy mi is történik egy tandemugrás során.

Az általunk kínált tandemugrással az emberiség repülés iránti álmát tudjuk számodra valóra váltani. Adrenalin szinted növelésével egy különleges és csodálatos extrém sportot ismerhetsz meg a segítségünkkel. Európában egyedülállóan nálunk, egy MI-8T típusú közepes szállítóhelikopterrel és tapasztalt tandemejtőernyősökkel, saját bázisunkon, SIÓFOK-KILITI repülőtéren tudjuk ezt biztosítani a számodra.

A tandemugráshoz nem kell ejtőernyős ismeretekkel rendelkezned!

kedvet kaptál?

Ezért vagyunk mi, illetve tapasztalt, rutinos, jó értelemben - minden hájjal megkent tandempilótáink. Előzetesen egyeztetett időpontban történő megérkezésed, jelentkezésed után felkészítünk az ugrásra. Ismertetjük a könnyen elsajátítható szabályokat, biztonsági előírásokat. Az ugráshoz, részedre megfelelő méretű ruhát biztosítunk. Ezek után már jöhet is a beszállás, elhelyezkedés a helikopterben, illetve az adrenalin növelése. Felszállást követően a megfelelő magasság eléréséig a sorsod tapasztalt pilótáink kezében van, akik ezt a manővert már több ezerszer adták elő pályafutásuk során.

kedvet kaptál?

Az ugrási magasság 4000 méter!

A magasság elérésére 12-15 percre van szükség, ez alatt számot vethetsz eddigi életeddel, az ablakon kitekintve gyönyörködhetsz az égbolt végtelenségében, a gép ajtajának a küszöbén pedig felteheted magadnak többek között azt a kérdést is, hogy „te Úristen, mit is keresek én itt?”

Ezután következik az ugrááááás!!!

kedvet kaptál?

 

45-50 másodperc szabadesés a súlytalanság állapotában, 180-220 km/h sebességgel zuhanás a Föld felé. . . Az ernyő nyitását 1500 méter magasságban a tandempilóta végzi el. Ettől kezdve kicsit már lassúbb tempóban ugyan, de tovább lehet gyönyörködni, ismerkedni Siófokkal és a Balatonnal madártávlatból, illetve nyugodtan lehet pl. sikítani is, az amolyan jó stressz levezetés is tud lenni... Szóval ezen a ponton a nagy bátorság próba felén már túl vagy. Egyébként, jó időjárási viszonyok mellett – erről az ugrási magasságáról - például a Dunát, a Mecseket, vagy az Alpokat is láthatod a Balatontól.

 

kedvet kaptál?

Természetesen életed e nagy élményének megörökítésére is van lehetőség. Az ugrásról igény szerint videofelvételt, fotókat vagy mindkettőt egyszerre tudunk készíteni. E remekművek esetében garantált számodra a főszereplői státusz. A „pihe-puha” földet érés után, életed e jelentős, és semmihez nem hasonlítható mozzanatának archiválását, letöltheted videótárunkból.

Kinek ajánljuk a tandemugrást?

Alsó korhatár nincs, de legalább 140 cm magasnak kell lenni az ugráshoz. Innentől kezdve, aki szereti a kihívásokat, az extrém helyzeteket és sportokat az jöhet, és kipróbálhatja az ejtőernyőzést. Tandemugrást ajándékozni is öröm! Meglepetésként lehet adni születésnapra, névnapra, leány- vagy legénybúcsúra, vagy például házassági évfordulóra. Szóval kipróbálhatod önmagad, családtagjaid, barátaid, ismerőseid bátorságát, merészségét.
Ugrás előtt és után is jó időtöltést biztosít a szóló és tandem ejtőernyősök felszállásának, földet érésének, más „sorstársak” kívülállóként történő megtekintése. Az ugróterülete, grillbáll, a repülőtéren étterem is működik, így az ugrás során illetve azt követően, sem az éhhalál, sem pedig a kiszáradás veszélye nem áll fenn! Program kiegészítésként ajánlhatjuk még kísérőknek, családtagoknak, barátoknak, barátnőknek, stb. Siófok város vagy a környék megtekintését, egy kellemes sétarepülés keretében hat személyes Cessna 206T típusú repülőgépünkkel.

 

 

kedvet kaptál?

Gyere, próbáld ki a tandemugrást!

Kellemes időtöltést és jó szórakozást kíván az ugrani jó csapata.

A mielőbbi viszontlátásra Siófok-Kiliti repülőtéren!

Jelentkezem tandemugrásra!

Tags: tandemugrás, , külső kamerás ugrás, duplakamerás tandemugrás, kézikamerás ugrás, hosztesz, csoportos ugrás, zuhanási idő, tudnivalók