mert ugrani jó!

Gábor ugrása

Gábor ugrása

Kedves Krisztina és az Ugrani jó csapata!

Ha jól értettem, akkor itt oszthatom meg veletek az én történetemet.

Nagyjából két éve jártam először nálatok -akkor csak nézőként- amely során megemlítettem, hogy ez igazán nagyszerű élmény lehet, talán egyszer kipróbálnám.
Múlt héten töltöttem be a 40. évemet. Úgy alakult-véletlen, persze-, hogy ezen a hétvégén Siófokon leszünk.


Szombaton reggel elindultunk, az uticélt midenki tudta rajtam kívül. Útközben azon gondolkoztam, hogy mi is ez az egész, aztán kezdett leesni, hogy hová is megyünk :)
Így érkeztünk hozzátok, ahol ott várt az egész család és a hír, hogy ugrani fogok! Illetve remélték, mivel elég régóta szervezték ezt a meglepetést :)
Nem tudom körülírni, hogy pontosan mit is éreztem ekkor, de sokat nem kellett agyalni, mert a regisztráció és a tréning után nem sokkal máris találkozhattam a tandem párommal és az operatőrrel is, akik iszonyat jó arcok volt és nem mellékesen nagyon alaposak, ami a felkészülést és a felszerelést illeti. Szóval hipphopp a gépen voltunk és élvezhettem a kilátást. Egészen meghökkentő volt amikor a felhők fölé emelkedtünk, itt esett le, hogy mit is jelenet a 4000 méter. Közben figyeltem a többieket is, beleértve az ugrókat és a kisérőket -többek között az öcsémet is, aki vigyorogva élvezte a helyzetet :) - és lehet, hogy furcsa, de senki nem tűnt idegesnek.
Aztán összekapcsolódtunk, készültünk az ugrásra. Ott álltunk a peremen és az instrukcióknak megfelelően hátrahajtott fejjel vártam a pillanatot. Egyszercsak eltűnt előlem a gép fala, kifelé dőltünk. Fejjel lefelé zuhantunk a föld felé! Mintha minden korábbi zuhanással kapcsolatos  élményemet-az álmokból ismerteket is- egyszerre éltem volna át...brutál jó volt! Ez azóta is többször eszembe jutott, szerintem soha nem felejtem el. A szabadesés kb. 1 percig tartott, majd nyílt az ernyő. Egyszerre lelassult minden, volt idő felfogni, szétnézni, örömködni :)

Aztán az a dugóhúzó nagyon király volt!
Végül nagyon simán landultunk és egy kicsit el sem hittem, hogy lent vagyok...
Úgy szerveztétek, hogy az elejétől kezdve nem volt kétség bennem, hogy ugrani jó. Köszönöm Nektek!

 

Üdv,

 

Nemes Gábor

kedvet kaptál?

 

kedvet kaptál?

Tags: ajándék, meglepetés, tandemugrás, , beszámolók, külső kamerás ugrás, Szőlő, duplakamerás tandemugrás, kézikamerás ugrás, ejtőernyőzés